Hotel Ognisty Ptak*** słynie nie tylko z wyjątkowej atmosfery i wielu atrakcji, ale również z doskonałej gastronomii.
Nieodzowny element udanego wypoczynku na Mazurach. Naszym gościom zapewniamy niezwykłe doznania smakowe w niepowtarzalnym miejscu – w restauracji z widokiem na malownicze jezioro Święcajty.
W menu można znaleźć dania z różnych stron świata, ale naszą specjalność stanowią potrawy ze świeżych ryb z okolicznych mazurskich jezior.
Dobra kuchnia to gwarancja nie tylko udanego wypoczynku na Mazurach, ale również znakomitych imprez okolicznościowych: przyjęć świątecznych, zabaw noworocznych i urodzinowych, wesel, chrzcin, komunii, itp.
Szef Kuchni w Hotelu Ognisty Ptak*** od 2004 roku.
Zamiłowanie do gotowania towarzyszy jej przeszło 20 lat. Źródłem kulinarnej wiedzy jest szereg ukończonych kursów dzięki, którym w doskonały sposób łączy tradycję z nowymi trendami i technikami kulinarnymi.
W drodze do obecnego stanowiska Szefa kuchni pracowała we wszystkich działach gastronomi. Interesuje się trendami gastronomicznymi, ale docenia polską kuchnię w której stawia na produkty lokalne: „To smak potrawy oraz lokalne, świeże produkty wpływają na wyjątkowość Mazurskiej Kuchni”.
Restauracja hotelu to kwintesencja klasycznej elegancji, nawiązująca do scenerii ekskluzywnych promów. A wszystko po to, by nasi goście czuli się wyjątkowo i na długo zapamiętali wypoczynek na Mazurach.
Miłośnikom nieco swobodniejszych klimatów proponujemy równie oryginalną tawernę „Albatros”, której karta dań w niczym nie ustępuje menu restauracyjnemu. Tawerna utrzymana w żeglarskim stylu, z barem w formie żaglowca jest ulubionym miejscem wieczornych spotkań i wyśmienitej zabawy przy akompaniamencie muzyki.